Svečani program prigodom Dana škole i blagdana sv. Josipa

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima, priredili su u petak, 17. ožujka 2023. godine u Dvorani sv. Terezije Avilske, svečani program za svoje roditelje, djedove i bake te prijatelje, a sve to prigodom Dana škole i blagdana sv. Josipa, njezina zaštitnika. Priredba je započela svečanim tonom i to pjesmom sv. Josipu, koju je izveo mali školski zbor pod ravnanjem prof. Valentine Ivić.

Nakon uvodne pjesme uslijedio je centralni dio priredbe – igrokaz koji je napisala učiteljica Anita Rašić, a u kojemu su sudjelovali učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda. Igrokaz govori o jednom tipičnom razredu Katoličke osnovne škole u Požegi. Učenike su pripremili već spomenuta Anita Rašić, zatim Željko Čolić, Marija Prpić, Lucija Perković, Ivana Barić i Valentina Paulić. Unutar igrokaza pušten je i video isječak o događanjima vezanim uz Dan škole kojega su pripremile učiteljice produženog boravka Iva Kovačević i Marina Dimovski. Zanimljivo je da se u igrokazu pojavljuje i učenica prve generacije naše Škole, Petra Kordić, koja je kroz intervju s Lucijom Čulo progovorila o svojim sjećanjima vezanim uz Školu. Petru i Luciju je za intervju pripremio Vjekoslav Marić.

Potom su četvrtaši otplesali zanimljivu koreografiju na skladbu Maksima Mrvice, a pripremila ih je Martina Čerti. Nakon plesa prisutnima se obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić. On je pozdravio sve prisutne, napose preč. Ivicu Žuljevića, predstojnika Ureda za katoličke škole Požeške biskupije. Ravnatelj je zahvalio učenicima i učiteljima na žrtvi i trudu koje je trebalo uložiti da se pripremi priredba, također je zahvalio nazočnima što su svojim dolaskom pokazali da čvrsto stoje uz Školu koja je jedna velika obitelj.

Na koncu je na pozornicu izašao i veliki školski zbor koji je u svečanom tonu otpjevao himnu Katoličke osnovne škole u Požegi.

Pozornicu i predvorje Dvorane uredile su učiteljice produženog boravka Barbara Drežnjak i Marijana Đuričić.