”Kako biti u plusu i ostati pozitivan u STEM-u” – matematika u kućanstvu

Kako dobro organizirati mjesečni proračun jednoga kućanstva i k tome još ostati u suficitu pokušavali su otkriti učenici 6.a (20.3.), 5.a (21.3.), 5.b (22.3.) i 6.b (23.3.) Katoličke osnovne škole u Požegi uz pomoć edukatora Josipa Blagojevića. Oni su na radionicama pod nazivom “Kako biti u plusu i ostati pozitivan u STEM-u” analizirali koliko novca im je potrebno za standardne i izvanredne mjesečne troškove te pravili selekciju u kupnji.

Zahvaljujući navedenim radionicama učenici su naučili mnoštvo zanimljivih stvari i o općoj organizaciji kućanstva te shvatili da je povezivanje matematike, biologije, geografije i ekologije vrlo moguće i poželjno kako bi STEM postao način života. Pored toga što su edukacije bile jako interaktivne i konstruktivne, na koncu su bili jednoglasni da čovjek ne živi samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.

Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.