Duhovna obnova za djelatnike požeških katoličkih škola

U srijedu, 29. ožujka, u Maloj dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održana je duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Požegi i požeške Katoličke gimnazije.

Na početku susreta sve prisutne pozdravio je vjeroučitelj i duhovnik spomenutih škola te je ukratko predstavio voditelja duhovne obnove vlč. Ivana Nikolića, župnika Župe svetoga Antuna Padovanskoga iz Starog Petrovog Sela. Tema nagovora bila je “vidjeti”.

Vlč. Nikolić je na jedan zanimljiv i svima razumljiv način progovorio o tome koliko je zahtjevno biti djelatnikom bilo koje katoličke ustanove, a posebno one koja odgaja mlade naraštaje za budućnost. Kroz životne je primjere pokušao prisutnim djelatnicima “otvoriti oči i obnoviti dušu” kako bi i dalje pronalazili potrebnu energiju za povjereno im važno djelo odgoja djece na slavu Božju.

Drugi dio duhovne obnove djelatnici su imali u požeškoj Katedrali. Nakon što su imali priliku za sakrament pomirenja, uslijedilo je euharistijsko slavlje, kao vrhunac duhovne obnove, a koje je predslavio, također, vlč. Ivan Nikolić u koncelebraciji s vlč. Karlom Topalovićem.