Pecali ribu u Rajsavcu

Ulov ribe nije samo najpopularnija, već vjerojatno i najstarija razonoda čovjeka. Tisućama godina čovjek lovi ribe mrežama, hvata pomoću improviziranih udica i mamaca, a od ove godine to će u redovitoj nastavi raditi i učenici Katoličke osnovne škole u Požegi. Katolička osnovna škola u Požegi je, zajedno sa Ribičkim klubom „Zelena laguna“ Rajsavac, organizirala u subotu, 12. listopada edukaciju i natjecanje u ribolovu. Ideja je ovaj sport od ove godine staviti u naš kurikulum i plan i program te ga provoditi s učenicima sedmih razreda kao obaveznu terensku nastavu. Članovi kluba „Zelena laguna“ su prihvatili ideju i izvrsno organizirali cijeli program.

Program je započeo u jutarnjim satima, upoznavanjem učenika s opremom, mamcima ali i samom tradicijom koju ovaj klub ima. Nakon toga slijedilo je izvlačenja brojeva i kratka edukacija o ribičkom bon-tonu. Natjecanje je trajalo sat i pol vremena, a ribe koje su ulovili skupljali su u kantu te na kraju izvagali. Najuspješniji ribolovci naše Škole bili su Ante Barišić koji je ulovio 1,8 kg ribe, Leon Mamić 1,78 kg ribe te Matej Penava 1,70 kg ribe.

Na kraju vaganja proglašeni pobjednici dobili su zaslužene medalje, a svi ostali počašćeni su grahom, sendvičima i sokom koje nam je pripremio Ribički klub „Zelena laguna“. Također je bitno spomenuti da je svih 30 učenika ulovilo barem jednu ribu koje su na kraju pustili natrag u ribnjak.

Zahvaljujemo Ribičkom klubu „Zelena
laguna“ Rajsavac i svim njegovim članovima koji su nam omogućili ovo natjecanje te nas lijepo ugostili i tako nam pružili odlično, većini i novo, iskustvo i zabavu.