Obilježili Dan kruha

U utorak, 22. listopada učenici Katoličke osnovne škole zahvalili su Bogu što im daruje kruh i ostale plodove zemlje. Tom je prigodom na školskom dvorištu održan prigodni program i blagoslov kruha i hrane koju su priredile vrijedne ruke mama i baka naših učenika.

Pjesmom, plesom, recitacijama i scenskim prikazima naši su se prvašići po prvi put predstavili svojim starijim prijateljima iz Škole, ali i roditeljima te pokazali što su u posljednje vrijeme uvježbavali pod vodstvom svojih učitelja Željka Čolića i Mateje Novak.

Program se sastojao od reda igrokaza, reda recitacije, reda pjesme… Kruh, pekari, razgovor voća, jesenski darovi…samo su neki od motiva koje su nam dočarali prvašići.

Na kraju programa molitvom i blagoslovom kojeg je predvodio naš duhovnik vlč. Ivica Bošnjak, zahvalili smo Bogu na uspjesima, plodovima i darovima kojima nas neprestano dariva.

Osim prvašića na programu je nastupio i zbor mlađeg uzrasta naše Škole pod vodstvom profesorice Ljube Šolić te se predstavio s nekoliko prigodnih pjesama. A predstavili su se i učenici petih odnosno šestih razreda s nekoliko prigodnih recitacija, a uvježbala ih je profesorica Antonija Vidović. Program je vodio naš učenik Ivan Šajn. Po završetku programa uslijedilo je zajedničko blagovanje krušnih proizvoda.