Sudjelovali u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”

Preko društvene mreže Facebook pokrenuta je građanska akcija “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019.”. Inicijativa je potaknuta velikom ekološkom katastrofom – požarima u Amazoni i Sibiru, a vrlo brzo prikupila je više od 20 tisuća pratitelja diljem Hrvatske pa tako i na području grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Ideja polazi od toga da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti ekosustavu i klimi te se i Grad Požega priključio se ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Uz učenike Gimnazije Požega, članove Judo klub Judokan i HPD Gojzerica, akciji su se priključili i učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi pod vodstvom učitelja Željka Čolića i Mateje Novak, te predstavnici šestih razreda pod vodstvom knjižničara Vjekoslava Marića.

Oni su svi zajedno, uz veliku pomoć djelatnika Komunalca, u ulici Ivana Meštrovića, preko puta groblja Krista Kralja, zasadili 10 stabala javora. Naši su učenici tako dali svoj doprinos poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno su sudjelovali i u borbi protiv klimatskih promjena.