Predavanje policije za učenike petih i šestih razreda

U petak 29. studenog našu su školu posjetili kontakt policajci Policijske postaje Požega i učenicima petih i šestih razreda održali predavanja u sklopu projekta „Zajedno više možemo“ i „Prevencija i alternativa – PIA“.
Predavači su učenicima progovorili o vrstama policije, njihovoj zaštitnoj ulozi te o tome policija radi. Posebno su se osvrnuli na djelovanje kontakt policajca kao prijatelja građana kako bi kod učenika izgradili odnos povjerenja koji je važan tijekom njihova odrastanja. Učenici su se detaljnije upoznali s posljedicama zlouporabe droga i alkohola te drugim oblicima rizičnog ponašanja, posebice vandalizma i vršnjačkog nasilja gdje ih se zaključno usmjerilo da drogama i drugim rizičnim ponašanjima odlučno kažu NE jer za to uvijek postoji alternativa.

Osim ovoga predavanja, djelatnici PU Požega u mjesecu borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, imali su još i predavanje za učenike petih razreda pod nazivom “Znam što je, ne diram, opasno je” u kojemu je bilo govora o zaštiti od petardi i eksplozivnih sredstva koja se koriste za proslavu novogodišnjih blagdana.