Predstavljen školski list na državnom LiDraNu 2021.

Državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2021. otvorena je 19. travnja 2021. predstavljanjem najuspješnijih školskih listova učenika osnovnih i srednjih škola.

Članovi prosudbenih povjerenstva za školske listove i radijske emisije vrednovali su i ocijenili gotovo 90 školskih listova, a na državnu je razinu pozvano 17 osnovnoškolskih i 11 srednjoškolskih. Među osnovnoškolskim listovima se ove godine po prvi put našao i list Katoličke osnovne škole u Požegi “Emanuel” kojega je predstavio učenik 6. razreda Matej Mirković zajedno sa svojim mentorom prof. Vjekoslavom Marićem.

Na okruglom su stolu članovi povjerenstva Ankica Blažinović Kljajo, Marko Baus i Srećko Listeš čestitali svim pozvanim učenicima, urednicima školskih listova i njihovim mentorima na iznimno velikom trudu i zalaganju koje je potrebno da bi se osmislio, napravio i tiskao jedan školski list. Pohvaljen je izbor tema kod većine listova, napredak u grafičkom dizajnu listova te opremi novinarskih tekstova, ali isto tako prosudbeno povjerenstvo ukazalo je učenicima i mentorima na detalje koje mogu popraviti i nadograditi u procesu stvaranju školskoga lista.