Blagoslov škole, učenika i djelatnika

Na početku drugog polugodišta, u ponedjeljak, 9. siječnja u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra u Požegi predstojnik spomenutog centra preč. Ivica Žuljević predvodio je slavlje božićnog blagoslova za okupljene djelatnike i učenike požeške Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi, među kojima je bio i prof. Ivan Bedeničić, ravnatelj spomenute Katoličke gimnazije i prof. Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

Prečasni Žuljević u pozdravu poželio je svima da ih Bog u novom polugodištu i u novoj građanskoj godini prati na njihovu osobnom i zajedničkom školskom putu. Potom je vjeroučitelj Katoličke gimnazije vlč. Tomislav Dokoza navijestio ulomak Evanđelja, nakon čega je preč. Žuljević uputio nekoliko prigodnih riječi na koncu kojih je poželio učenicima, ali i djelatnicima da im srce bude čvrsto i Bogu okrenuto.

Na koncu je uslijedila molitva te kađenje i škropljenje prisutnih učenika i djelatnika blagoslovljenom vodom, kao podsjetnik na njihov krsni preporod i pripadnost Isusu Kristu. Obred blagoslova završio je uz tradicionalni božićni himan „Narodi nam se Kralj nebeski“.