I ove godine organizirana škola skijanja za učenike požeških katoličkih škola

U četvrtak, 16. veljače započela je VI. škola skijanja „Petar Barbarić“ na Vlašiću za 54 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, skupa s učenicima sestrinske Katoličke gimnazije. Pod vodstvom ravnatelja naše Škole prof. Frane Barišića i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture prof. Marka Vujnovića i prof. Marija Raguža, učenici su proveli četiri dana u centru EKO-FIS Vlašić gdje su im prezentirane sadržajno različite skijaške cjeline koje se međusobno nadovezuju i nadopunjavaju.

Prva dva dana bila su rezervirana za stjecanje skijaških vještina, a u subotu, 18. veljače, došao je red za provjeru istih. Kod učenika početnika naglasak je bio na tehnici, dok se kod iskusnijih učenika provjeravala brzina izvođenja. Svaki polaznik škole skijanja “Petar Barbarić” dobio je priznanje za sudjelovanje.

Posljednji dan škole skijanja – nedjelja, 19. veljače, poslužio je za duševnu okrjepu. Učenici su obišli Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku te su sudjelovali na euharistijskom slavlju u školskoj kapelici, koje je predvodio ravnatelj Centra vlč. Željko Marić. Nakon svete mise u obližnjem su se restoranu počastili tradicionalnim bosanskim jelom – ćevapima te su krenuli put Požege.