Božićna pšenica Katoličke osnovne škole u Požegi

Počelo je došašće ili advent, vrijeme pripreme za najradosniji kršćanski blagdan – Božić. To je blagoslovljeno vrijeme kada se radost, mir i ljubav mogu osjetiti na svakom koraku. Ovo je došašće nešto drugačije od prijašnjih zbog raspoloženja koje vlada među ljudima, stoga je misija širenja radosti, mira i ljubavi zaista neophodna.

Upravo su zbog toga učenici Katoličke osnovne škole u Požegi odlučili upakirati božićnu pšenicu u prigodne paketiće. Božićna pšenica se tradicionalno u hrvatskim katoličkim obiteljima sije na blagdan sv. Barbare ili sv. Lucije i simbolizira novi život i njegovu obnovu, a dok svojim izgledom daje zelenilo i nadu usred zime i snijega, služi i kao blagoslov ljetine, istodobno ukrašavajući domove.

Osim što će paketići božićne pšenice biti ponuđeni sugrađanima u karitativne svrhe, isti su podijeljeni djelatnicima požeške Katoličke gimnazije i djelatnicima naše Škole kako bi svojim zelenilom ukrasila njihove domove i podsjetila njihova srca na Nadu darovanu od Neba.