Izlet trećaša u Osijek i Kopački rit

U četvrtak, 9. lipnja učenici trećih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi, u pratnji svojih učiteljica Lucije Perković, Martine Čerti i Kristine Lucić, bili su na svom zajedničkom jednodnevnom izletu u Osijeku i Kopačkom ritu.

Kako im je bilo, možete pročitati u izvješćima koje su napisali sami učenici:

Ujutro sam se probudila i spremila za izlet. Otišla sam u školu. Čekao nas je autobus. Vozili smo se preko sat vremena. Kada smo došli na Krndiju, Dunji je bila muka i otišla je sjesti na prvo sjedalo, a učiteljica kod mene. Stali smo u Našicama popiti vode i pojesti doručak. Malo kasnije stigli smo u Osijek i vozili se do Kopačkog rita. Nakon predavanja vozili smo se brodom. Vidjeli smo: čaplje, orla štekavca i barske kornjače. Družili smo se sa psom dugačkog tijela i nazvali ga Hot dog. Otišli smo u Muzej školjaka. Meni je tamo bilo prezanimljivo. Naravno, kupila sam školjke. Onda smo otišli na ručak. Imali smo slobodno vrijeme za igru. Sretno smo stigli kući. Bilo mi je odlično i jako sam se zabavljala.

Iva Barić, 3.b

Ujutro kada sam se probudio, bio sam jako uzbuđen zato što idem na izlet. U školi smo svi pričali kako bi nam moglo biti tamo u Osijeku. Kada je učiteljica rekla da idemo do stanice, bio sam još više uzbuđen. Sjedio sam s Markom u autobusu i pričali smo o našim turnirima. Vozač je lijepo vozio i meni nije bila muka u autobusu. Vodič je bio jako dobar i smiješan. Puno nas je naučio. Išli smo preko Krndije. U Našicama smo stali da pojedemo doručak. Kada smo došli u Osijek vidjeli smo kako fićo gazi tenka. Prešli smo Dravu i stigli u Kopački rit. Čuvar prirode održao nam je predavanje. Vozili smo se brodom. Vidjeli smo: orla štekavca, sivu i bijelu čaplju, kornjače i patke. Posjetili smo Muzej školjaka. Kupili smo suvenire. Na ručku mi je sve bilo fino osim salate. Imali smo slobodno vrijeme za igru. Kada smo išli kući stali smo u Našicama da si kupimo sladoled. Izlet mi je bio jako dobar, a najbolji mi je bio Muzej školjaka.

Emanuel Đaković, 3.b