DUHOVNA OBNOVA OSMAŠA

Učenici osmih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi sudjelovali su u petak, 17.6.2022. na duhovnoj obnovi u Velikoj. Po dolasku u Župu sv. Augustina upoznali su se sa životom svetca zaštitnika župe Velika i župnom crkvom te potom u tri razmatranja promišljali o nastavku života u vjeri i nakon upisa u srednju školu u svjetlu primanja sakramenta svete potvrde.

U prvom razmatranju promišljali su o tome kako i dalje donositi Kristovo svjetlu u svijet koji često puta donosi tamu. Potom su razmišljali o svome mjestu u Crkvi, poslanju koje Krist nudi svakome vjerniku. Na kraju u završnom dijelu, učenici su u molitvi zahvalili Bogu na svim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima, svećenicima i brojnim djelatnicima škole koji su im u osam godina školovanja prenosili ljubav, znanje i odgoj.

U drugome dijelu boravka u Velikoj učenici su sa svojim razrednicima, vjeroučiteljem i knjižničarom pošli u Park prirode Papuk gdje su ostatak dana proveli u brojnim igrama, zabavi i radosnom druženju u prirodi.