15. generacija učenika Katoličke osnovne škole u Požegi

U ponedjeljak, 4. rujna 2023. počela je nova nastavna godina. Taj je dan poseban za našu Školu jer je o njezinoj 15. obljetnici u svoje školske klupe po prvi puta sjelo 32 đaka prvaka – učenika 15 generacije naše Škole. Njih je na ulazu u dvorište Škole, zajedno s učiteljicama, srdačno dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Frano Barišić, nakon čega je upriličen i svečani program. Na programu je bio prisutan i osnivač Škole, požeški biskup dr. Antun Škvorčević u čijoj je pratnji bio i predstojnik državnog Ureda HBK za katoličke škole preč. Ivica Žuljević.

Program je započeo prigodnom pjesmom školskog zbora pod ravnanjem prof. Valentine Ivić, a nastavljen je s nekoliko prigodnih igrokaza i recitacija koje su izveli učenici drugih razreda koje su pripremile njihove učiteljice Zrinka Bešlić i Monika Zaočević.

Zatim se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić koji je pozdravio sve prisutne, napose biskupa, roditelje i učenike. U svojem razgovoru s učenicima istaknuo je kako je ovo škola u kojoj se uz učenje i moli te istaknuo da mu je izuzetno drago jer je nedavno sreo prvašicu Bernardu koja mu je otkrila da već zna molitvu “Anđele čuvaru mili” te ju je zamolio da se pomoli pred svima što je mala Bernarda spremno i učinila.

Nakon ravnatelja prisutnima se obratio otac biskup Antun koji je istaknuo najmlađima da oni od danas nisu samo prvašići, nego, ono puno važnije, i učenici. Osim što su učenici, također su svi i braća i sestre po Kristu. Biskup je istaknuo da u ovoj školi učiteljice, ravnatelj i ostali djelatnici imaju zadatak unositi svjetlo u učenička srca, bilo toplim osmijehom ili lijepom riječju. Naglasio je još jednu posebnost katoličke škole, a ta je da je učenike u ovoj školi, uz ravnatelja i učiteljice, dočekao i Isus. Na koncu je biskup Škvorčević uputio riječi zahvale i roditeljima, naglasivši da su svi sada dio jedne velike obitelji te je na koncu na sve prisutne i na početak nove školske godine zazvao Božji blagoslov.

Po završetku programa roditeljima i djeci predstavile su se njihove učiteljice Martina Čerti i Lucija Perković te učiteljice produženoga boravka Barbara Drežnjak i Marina Dimovski. Učiteljice su prozvale svoje učenike te ih povele u njihove učionice. Na koncu je pedagoginja Draženka Rotim uputila roditeljima nekoliko važnih informacija i obavijesti.

Neka nam je svima blagoslovljeno, uspješno i sretno u novoj nastavnoj nastavnoj godini o 15. obljetnici Katoličke osnovne škole u Požegi!