Održana STEM terenska nastava učenika 6. razreda – NOVsky 2023

Učenici 6. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi su u okviru terenske nastave iz STEM-a sudjelovali na Festivalu znanosti i umjetnosti NOVsky koji je održan 15. rujna 2023. u Novskoj. Zahvaljujući sjajnoj organizaciji domaćina posjetili su mobilni planetarij Odiseja te su imali mogućnost testirati različite moderne uređaje za izradu igara u inkubatorskom prostoru. Dio posjeta bio je rezerviran za upoznavanje s digitalnom učionicom budućnosti gdje su učenicima prezentirana moderna tehnološka dostignuća i pristupi u nastavnom procesu.

Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi STEM radionica mnogi su imali mogućnost proširiti svoja znanja iz fizike, kemije, biologije, geografije i sl.
Jedna od zanimljivih aktivnosti bila je i radionica u STEM laboratoriju na kojoj su za učenike organizirane praktične vježbe vezane za uporabu i pisanje 3D olovkama.

*Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.