Konferencija prigodom početka projekta “Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva”

Krajem prošle školske godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Na javni poziv zajedno su se javile naša Katolička osnovna škola u Požegi i Katolički školski centar “Petar Barbarić” iz Travnika zanimljivim projektom “Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva”. Na radost naših učenika i djelatnika, kao i prijatelja iz Travnika, projekt je odobren od strane Ministarstva te je tom prigodom u četvrtak, 21. rujna u Dvorani sv. Terezije Avilske održana konferencija predstavljanja istoga.

Na konfereciji su, uz naše učenike i djelatnike, bili prisutni i predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, zamjenik županice gosp. Ferdinand Troha, direktor travničke Katoličke osnovne škole gosp. Anto Rajić sa suradnicima, te ravnatelji škola s područja Biskupije, Županije i grada Požege.

Konferencija je započela prigodnom pjesmom malog zbora, nakon čega je sve prisutne pozdravila voditeljica programa Ivona Novak te predala riječ ravnatelju Frani Barišiću. Ravnatelj Barišić također je pozdravio sve prisutne, posebno drage goste iz Travnika, te je ukratko predstavio projekt i faze kroz koji će se isti realizirati u Požegi i to kroz opremanje učionice bez zidova.

Nakon ravnatelja Barišića, prisutnima se obratio i direktor Rajić izrazivši zadovoljstvo što je projekt započeo s realizacijom, a kroz koji će travnički Katolički centar “Petar Barbarić” dobiti novo sportsko igralište.

Na koncu konferencije prisutni su pogledali kratke filmove kroz koje su dvije partnerske škole prikazale svoje posebnosti i djelovanje, a mali školski zbor zaključio je program pjesmom “Kad se male ruke slože”.